www.wsveurekavzw.be/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

header image 2

 

 

 

 


WANDELEN IS ONZE PASSIE

 

 

 


 

home-eureka-bilzen-wandelclub» home »

OP REIS!!!

Wandelsportvereniging Eurek@ vzw Bilzen 2102

LEUVEN EEUWENOUD SPRINGLEVEND

 
Kerstreis 2019 LEUVEN

Verslag

BUSREIS en  KERSTWANDELING 2019

LEUVEN ZATERDAG 14 DEC 19

Eurek@'s BUSUITSTAP en KERSTWANDELING te LEUVEN

  Leuven Eeuwenoud-Springlevend

 Om 13 uur stipt vertrok de grote dubbeldekker van De Zigeuner met 75 goed gezinde Eureka’s aan boord.

Voor het instappen ontving iedere deelnemer van onze secretaris Jos een omslag met daarin de nodige uitleg over de wandeling en de te bezichtigen monumenten, ook in de omslag de stickers voor in het boekje en op de spaarkaart.

Even voorbij Tielt-Winge moesten de ruitenwissers aangezet en meteen zakte het enthousiasme een paar punten! Maar niet getreurd, Marc, onze chauffeur parkeerde de bus op de ons toegewezen plaats en we konden onder begeleiding van iemand van de organisatie op weg naar de startzaal in, hoe kan het anders in Leuven, een school!

Inschrijven hoefden we niet, alles was perfect geregeld door onze secretaris. Even het parcours bestuderen en sommigen gingen onmiddellijk, anderen na een koffie of iets fris op weg om Leuven te verkennen. Er was de keuze tussen twee lussen van zes kilometer waarvan eentje inkort baar was tot vier km. Aan iedereen de keuze. De vroegste vertrekkers kregen nog wat nattigheid te verwerken maar rond half drie stopte het met regenen en de rest van de dag zou droog verlopen.

Een stadswandeling is natuurlijk geen natuurwandeling maar op de eerste lus (b) die wij deden passeerden we toch al heel wat natuur, de Botanische Tuin en de Keyserberg met abdij als hoog(s)te punt. Na een bezoek aan de gerestaureerde brouwerij De Hoorn werd de Leuvense horeca met een bezoek vereerd. Daarna verder op weg naar de startlocatie om aan een heel wat gunstiger tarief de innerlijke mens nog wat te versterken.

Ondertussen was de duisternis ingetreden en trokken we op weg voor onze tweede lus. Al snel bereikten we het oude begijnhof waar met honderden of eerder duizenden theelichtjes een feeërieke sfeer was gecreëerd. Het was hier over de koppen lopen. Ervan overtuigd dat we hier toch eens bij daglicht moesten komen kijken trokken we verder.

Verder de rode pijltjes volgen richting de kerstmarkt. Als snel kwamen we in  de schitterend verlichte winkelstraten. Leuven is duidelijk een stad voor jonge en voor welstellende mensen, alhoewel we voelden ons perfect op ons gemak!

Een eerste kerstmarkt op het Herbert Hooverplein leek ons al een hele markt, maar dan kwamen we op het Ladeuzeplein met de wondermooie oude Bibliotheek, de kerstmarkt hier kan tippen aan die in heel wat Duitse steden! De lucht vulde zich met de geur van Glühwein en braadworst… Wie kan dit weerstaan?  Verder over de Grote Markt met het schitterend verlichte stadhuis en dan via de “Langste Toog van Europa” oftewel de Oude Markt trokken we tevreden terug naar de startzaal. Hier was nog heel wat volk aanwezig. Rond half tien waren ook de laatste Eureka’s terug en werd besloten om op te stappen.

Stipt tien uur startte Marc zijn bus en kon de thuisreis aangevat.

Alles liep gesmeerd!!!! 

Graag opnieuw!!!

 

 

 

naarboven

 

 


 
 
 

product image 1


 

agenda
raadpleeg elke dag de eureka kalender
meer weten >

 


 

 

product image 2
de eurek@-mobiel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

home-eureka-bilzen-wandelclub
home
 

       

2020 JAARKALENDER EUREKA BILZEN